Prologis, Inc., globální lídr v oblasti průmyslových nemovitostí, oznámil zahájení spekulativní výstavby dvou budov o celkové rozloze 22 300 metrů čtverečních v Prologis Park Bratislava.

Dokončení budov DC12 a DC13 je plánovánonatřetí čtvrtletí.První budova bude mít rozlohu 16 430 metrů čtverečních a druhá 5885 metrů čtverečních. Obě budovy nabídnou moderní logistický prostor. Celková rozloha Prologis Park Bratislava vzroste na více než 280 000 metrů čtverečních, tento park je největším Prologis parkem ve střední a východní Evropě.

„Naše portfolio na Slovensku je téměř 100procentně pronajato, což svědčí o silné poptávce po vysoce kvalitních, energeticky úsporných logistických prostorách,“ řekl Martin Polák, senior viceprezident a ředitel Prologis pro Českou republiku a Slovensko, „s pronájmem našich nedávno postavených spekulativních budov jsme měli velký úspěch a jsme rádi, že dvěma novými budovami posílíme naši nabídku na slovenském trhu. To vše krátce po akvizici pozemků v září 2014.“

 

Prologis Park Bratislava je moderní průmyslový park, který sestává z 10 budov. Park se nachází 24 km východně od centra Bratislavy, dva kilometry od Sence a 16 km od mezinárodního letiště, což představuje ideální umístění pro tuzemské i mezinárodní logistické operace.

Prologis je se třemi distribučními parky v Bratislavě (Senec), Galantě (Gáň) a Novém Městě o celkové rozloze 478 000 metrů čtverečních vedoucím poskytovatelem průmyslových prostor na Slovensku.