Komplex z roku 1992 tvoří dvě samostatné budovy, které byly dosud využívány jako kancelářské budovy a jež se během 90. let staly také centrálním pracovištěm Burzy cenných papírů Praha, a.s. – Mimoburzovního trhu RM-SYSTÉMU. „Obě budovy by měly projít postupnou přestavbou a modernizací, po jejichž dokončení budou nabídnuty převážně studentům ve formě ubytování. Zčásti pak budou nadále sloužit ke kancelářskému a obchodnímu využití,“ uvedl Marek Votava z realitně-poradenské společnosti 108 Investment Advisory, která prodej komplexu zprostředkovala.

 

Budovy se nacházejí na rozhraní ulic Podvinný mlýn a Kovanecká v Praze 9 – Libni v blízkosti stanice metra Českomoravská (B). Jsou umístěny nedaleko sportovní haly Arena Sparta a dalšího multifunkčního sportovního areálu, okolí budov pak tvoří převážně rezidenční zástavba. „Projekt studentského bydlení určeného rovněž pro doktoranty jde výborně v souladu s prostředím, ve kterém se budovy nacházejí a věříme, že místo také celkově oživí,“ dodal Marek Votava. První budova komplexu, budova Podvinný mlýn, je osmipodlažní objekt se čtyřmi podzemními podlažími, který čítá celkovou velikost 8 730 metrů čtverečních. Druhou budovu představuje objekt Kovanecká o čtyřech nadzemních podlažích a velikosti 2 220 metrů čtverečních. Ke komplexu dále náleží pozemek o rozloze 6 144 metrů čtverečních a celkem 265 garážových a venkovních parkovacích míst.

 

CEE Property Development Portfolio 2 a.s. (CPDP2) je realitní, investiční a správcovská společnost, která je součástí finanční skupiny České spořitelny, a.s. CPDP2 je holdingovou společností a zároveň hlavním investičním manažerem nemovitostního fondu Czech and Slovak Property Fund BV (CSPF). Investiční strategie CPDP2 a CSPF je od roku 2004 regionálně zaměřena na realitní investice v České republice a na Slovensku, které tvoří nákupní centra, kancelářské a rezidenční projekty. V současné době CPDP2 vlastní, podílí se nebo spravuje několik realitních projektů převážně v České republice.