Nová budova, přejmenovaná na DC18, se stala součástí Prologis Park Prague-Rudna a je v současné době z 52 procent pronajata sportovním prodejcem Sportisimo.

„Tato transakce je součástí strategie Prologis investovat na prosperujících globálních trzích do vysoce kvalitních budov, které optimalizují podnikání našich zákazníků,“ řekl ředitel Prologis pro střední a východní Evropu Ben Bannatyne. „Rozšíření Prologis Parku Prague Rudná během jednoho roku od jeho akvizice je nejen důkazem poptávky v Praze a jejím okolí, ale také ukazuje na schopnost rozpoznat příležitosti a vyhovět tak požadavkům našich současných i potenciálních zákazníků,“ dodál.

Po této akvizici sestává Prologis Park Prague-Rudna z 18 budov o celkové rozloze 191 000 metrů čtverečních moderních distribučních prostor. Park se nachází 20 kilometrů od centra Prahy, blízko dálnice D5 nabízející pohodlné spojení s Německem a pražským mezinárodním letištěm.

Společnost je aktivní na trzích pěti zemí střední a východní Evropy a s portfoliem o rozloze 4,2 milionů metrů čtverečních je Prologis vedoucím poskytovatelem distribučních budov ve střední a východní Evropě (k 31. březnu 2015).