Závod o rozloze 27.000 metrů čtverečních financovala a pronajímá společnost Accolade. Projekt byl nominován do soutěže Nejlepší z realit – Best of Realty 2015, která oceňuje nejvýznamnější nemovitosti realizované na území ČR za poslední rok.

Rozpočet na výstavbu činil kolem 600 milionů korun a Kion Group podepsala nájemní smlouvu na 15 let.

 

„Velmi mě těší, že můžeme v Panattoni Parku Stříbro přivítat nového klienta pouhý rok po položení základního kamene výrobní haly. Z technických zajímavostí bych rád vypíchnul řadu tzv. chytrých řešení, které projekt zahrnoval, například naváděcí systém, který usnadňuje řízení vozíků v uličkách. Na výstavbě haly pro KION Group se podílelo celkem 26 dodavatelů převážně z ČR,“ říka Pavel Sovička, generální ředitel Panattoni Europe pro ČR a Slovensko. „Výstavba pro KION Group je jednou ze tří nejdůležitějších investic tohoto roku“ dodává Milan Kratina, předseda představenstva skupiny Accolade.

 

Panattoni Park Stříbro leží na nejpoptávanější komunikaci v regionu střední a východní Evropy - dálnici D5, která spojuje Bavorsko s Prahou. Německá hranice je vzdálená jen 20 minut, 15 minut pak trvá cesta do Plzně. Mezi společnosti působící v zóně patří společnosti Gea, Lear, Assa Abloy, Ideal Automotive, Leoni nebo Steelcase.

Díky své strategické poloze a popularitě mezi investory z různých oblastí od automobilového průmyslu po výrobce kancelářského nábytku byl Panattoni Park Stříbro již v roce 2008 vyhlášen agenturou CzechInvest a Sdružením pro zahraniční investice - AFI nejlepší průmyslovou zónou České republiky v letech 2008 a 2013. Průmyslovou zónu vloni ocenila i plzeňská Hospodářská komora jako významný investiční počin v Plzeňském kraji.

 

zdroj: http://www.panattoni.cz