Arkády Pankrác patří k největším nákupním centrům v metropoli. Majitele mění obchodní centrum od svého otevření před šesti lety poprvé.  Developer Unibail-Rodamco vlastní v Česku ještě například pražská obchodní centra Černý Most nebo Chodov. Na rozdíl od Pankráce je ale považuje za svá strategická aktiva a prodávat je v současnosti nehodlá.

Pro Atrium znamená koupě Arkád třetí velkou akvizici během krátké doby. Investor nedávno získal za 83 millionů eur Afi Palác Pardubice. Ještě větší obchod společnost uskutečnila v Polsku - v Bydhošti převzala nákupní centrum Focus Mall za 122 milionů eur.

Centrum Arkády Pankrác, které bylo otevřeno v roce 2008, je moderním nákupním centrem a nabízí 38 200 metrů čtverečních pronajímatelné obchodní plochy a přibližně 1 100 parkovacích míst. Jeho návštěvnost se každým rokem zvyšuje a v roce 2013 přesáhla 11 milionů zákazníků. Po uzavření transakce bude Centrum nadále spravováno společností ECE ve spolupráci s týmem skupiny Atrium.

Více na: http://zpravy.e15.cz/byznys/reality-a-stavebnictvi/atrium-kupuje-miliardove-arkady-pankrac-1144865#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink