Výstavba druhé fáze startuje v době, kdy je v první etapě Tulipy Třebešín prodáno více než 60 procent bytů. V každém domě vznikne 125 bytových jednotek, z nichž největší podíl tvoří byty o dispozici 2+kk a 3+kk.

 

Architektonické pojetí druhé fáze vychází opět z dílny Ing. arch. Diany Hockové z architektonického studia STRAET ARCHITECTS. Urbanistické pojetí představuje polouzavřené bloky s terasami svažujícími se k jihu.

 

Prostor mezi obytnými bloky oživí ozeleněné terasy a vzrostlá zeleň na uměle vytvořeném zvlněném terénu. Budovy budou mít 9 nadzemních podlaží.

 

„Koncepce objektů ve velké míře využívá vyložených konzol s terasami, které slouží ke stínění fasád a tím chrání byty proti přehřívání a zároveň umožňují pohodlný celoroční pobyt v novém domově," uvádí obchodní a marketingová manažerka AFI Europe, Elena Pisotchi.

 

AFI Europe kromě bytových domů vybuduje také supermarket a mateřskou školku, která bude sloužit nejenom obyvatelům Tulipy Třebešín.

 

AFI Europe, dceřiná společnost skupiny Africa Israel Investments Group, je předním mezinárodním investorem a developerem v oblasti komerčních a bytových nemovitostí se zaměřením na realitní trhy střední a východní Evropy. AFI Europe Czech Republic působí v České republice od roku 1997 a svou developerskou činnost zaměřuje na čtyři realitní sektory: administrativu, maloobchod, bydlení a logistiku. V posledních několika letech dokončila AFI Europe Czech Republic řadu úspěšných projektů, mezi nimiž jsou Palác Flóra, rezidenční komplex Korunní Dvůr, nákupní centrum AFI Palace Pardubice, dvě fáze rezidenčního projektu Tulipa Rokytka, rezidenční projekt Tulipa Modřanská rokle a logistický park D8 European Park. Na poli kancelářských projektů AFI Europe Czech Republic dokončila první a druhou fázi projektu Classic 7 Business Park, třetí fáze je právě ve výstavbě. Ve výstavbě má společnost v současné době také administrativní projekt AFI Karlín Business Center a rezidenční projekt Tulipa Třebešín v Praze-Strašnicích.