Už od soboty 20. dubna budou další vysílání probíhat z nového studia v městské čtvrti Hagibor na Praze 10. Rádio o tom informovalo na svém Instagramu a přidali se i jeho nejvýraznější členové.

Asi nejvíce to prožíval Leoš Mareš. Ten o svém posledním ranním příchodu do práce ve staré budově natočil celou řadu příběhových videí. V jednom z nich se svěřil, že měl pocit, jako by šel doopravdy naposledy do rádia. Celých 24 let jezdil stejnou trasou autem k rádiu. Když zaparkoval svého Rolls-Royce na své obvyklé místo vedle auta Patrika Hezuckého, přiznal, že se mu chce plakat.

V dalším videu se rozloučil s recepčním, zavzpomínal na zahrádku, která sloužila kuřákům a k pořádání večírků, až nakonec konečně vstoupil do studia, kde už čekala Katka Říhová, Patrik Hezucký. Oba přiznali, že si svoje příchody do rádia natočili. Katka donesla chlebíčky a dokonce ten den už věděla pohlaví svého druhé miminka. Leoš poukázal na Katčin skvělý vzhled, takže můžeme hádat, že se jedná o chlapečka.

Další zastávkou v Leošově vzpomínání na posledních 5000 ranních vysílání byla černá kožená pohovka. „Co tady se dělo za věci,“ říká ve videu, načež Katka reaguje slovy: „Kdyby stěny mohly mluvit.“ Celé vysílání se jistě neslo ve vzpomínkovém duchu a když padla devátá hodina ranní, přišel čas, aby na židli usedl další důležitý člen rádiové posádky - Pavel Cejnar. I ten na svém profilu sdílel rozlučkové video, a to s recepčním Pepíkem.

Zdroj:// Seznam Medium

Jako poslední do studia přišla dvojice Ondřej Urban a Petr Říbal. „Vypli jsme mikrofony, zhasnuli světla a se slzou v oku odešli…vstříc novému studiu,“ napsal Ondřej na svém Instagramu. Ještě přidal krátké video z konce jejich večerního vysílání a tím Evropa 2 na adrese Wenzigova 4 definitivně skončila. Na své oblíbence, mezi které jistě patří i Zorka Hejdová, Tomáš Zástěra, Kuba Kotek a další moderátoři rádia, se můžete těšit už v sobotu ráno.

 

Zdroj:// Seznam Medium