Jednotlivá hodnocení:
• BREEAM Excellent pro Prologis Park Prague-Airport DC1, spekulativní distribuční budovu o rozloze 30 000 metrů čtverečních;
• BREEAM Excellent pro Prologis Park Prague-Jirny DC7, výrobní centrum o rozloze 12 350 metrů čtverečních postavené na míru pro Demoautoplast, poskytovatele služeb v automobilovém průmyslu;
• BREEAM Very Good pro Prologis Park Prague-Airport DC2, budovu o rozloze 32 100 metrů čtverečních postavenou na míru pro společnost Červa, velkoobchodního dodavatele osobních ochranných pracovních prostředků;
• BREEAM Good pro Prologis Park Prague-Jirny DC5, budovu o rozloze 31 730 metrů čtverečních postavenou na míru pro Mall.cz, on-line obchod se spotřebním zbožím a elektronikou.

 

Výstavba těchto budov s sebou nesla přísná pravidla pro ochranu životního prostředí i samotných zaměstnanců. Firma ve všech čtyřech případech použila inovativní stavební materiály s nízkým dopadem na životní prostředí. Mezi takové řešení patří například vhodný systém vytápění, který šetří energii i náklady.

 

Generálním dodavatelem při výstavbě Prologis Park Prague-Airport DC2 a Prologis Park Prague-Jirny DC7 a DC5 byla společnost Goldbeck. HSF System plnil roli generálního dodavatele pro Prologis Park Prague-Airport DC1. ARCADIS CZ působil jako konzultant pro udržitelnost v případě všech čtyř projektů.

V současné době Prologis Park Prague-Airport sestává ze dvou budov, které se nacházejí na 33hektarovém pozemku s potenciálem pro další výstavbu až 63 000 metrů čtverečních. Park se nachází pouhých pět minut jízdy od pražského Letiště Václava Havla a poskytuje výborné spojení s národními i mezinárodními obchodními trasami vedoucími především po dálnici D5.

Prologis Park Prague-Jirny je moderní distribuční park, který se v současné době skládá z 266 000 metrů čtverečních distribučních prostor. Park s přímým napojením na dálnici D11 umožňuje efektivní distribuci do místních trhů i do sousedních zemí. Od Prahy je vzdálený 20 kilometrů východním směrem.

Prologis je s více než 952 000 metrů čtverečních logistických a průmyslových prostor jedním z předních poskytovatelů distribučních budov v České republice (k 30. září 2015).