Jedna se o:

•    32 100 metrů čtverečních pro společnost Červa, velkoobchodního dodavatele osobních ochranných pracovních prostředků, v Prologis Park Prague-Airport.
•    31 730 metrů čtverečních pro Mall.cz, online obchod se spotřebním zbožím a elektronikou, v Prologis Park Prague-Jirny.
•    Výrobní budovu o rozloze 12 350 metrů čtverečních pro nejmenovaného poskytovatele automobilových služeb v Prologis Park Prague-Jirny.

 

„Lokalita a flexibilita zůstávají hlavními kritérii pro společnosti, které chtějí posílit své podnikání na trzích střední a východní Evropy. Obzvláště to platí v případě našich zákazníků z oblasti výroby a e-commerce,“ říká viceprezident Prologis Martin Polák.

 

Prologis Park Prague-Airport sestává ze dvou budov na 33hektarovém pozemku s potenciálem pro výstavbu až 63 000 m2. Park se nachází u rychlostní silnice R6 poblíž Letiště Václava Havla. Poskytuje spojení prostřednictvím Pražského okruhu a dálnice D5, jež spojuje Prahu s Plzní a dále s Německem.

Prologis Park Prague-Jirny sestává z 266 000 m2 distribučních prostor. Nachází se 20 kilometrů východně od Prahy s přístupem k dálnici D11.

 

Prologis je s více než 865 000 m2 logistických a průmyslových prostor jedním z předních poskytovatelů distribučních budov v ČR (k 31. březnu 2015).