Z 27.000 metrů čtverečních jsou pronajaté veškeré kancelářské plochy a zbývá jen asi 1000 metrů pro obchody.

 

„Naprosto bezproblémový pronájem Aviatiky nás dovedl k rozhodnutí, že výrazně uspíšíme výstavbu celého administrativního komplexu. Tři objekty Mechaniky nebudeme v příštím roce stavět postupně, ale všechny naráz, zároveň je pravděpodobné, že začneme stavět i Dynamiku. Administrativní budovy, které budou oddělovat rezidenční část Waltrovky od Radlické ulice by tak mohly stát už na začátku roku 2019,“ řekl Petr Palička, výkonný ředitel pro rozvoj podnikání Penty.

 

Do oblasti realit začala společnost investovat v roce 2005. Brownfield Waltrovky, bývalé továrny na letecké motory, koupila Penta od irské developerské společnosti Red Group v roce 2012. Mezi nejúspěšnější stavby Penty na Slovensku patří business centrum Digital Park (2009) a nákupní centrum Bory Mall (dokončeno 2015), nebo pak administrativní budova Florentinum v Praze (2013).

 

Administrativní centrum Aviatica nabídne 27 tisíc m2 administrativní plochy nejvyššího standardu, 3.500 m2 pro obchodní jednotky, 500 parkovacích míst a flexibilní řešení kancelářských prostor. Projekt se může chlubit využitím nejefektivnějších technologií s dopadem na úspornost a ekologičnost provozu, což mu vyneslo zelenou předcertifikaci ve stupni LEED Gold. Na tuto budovu bude navazovat další administrativní a především rezidenční výstavba spolu s veškerou občanskou vybaveností a relaxační zónou včetně nového centrálního parku o rozloze více než 15 tisíc m2.