Emmanuel Gluntz, vedoucí oddělení správy nemovitostí a majetku JLL pro Českou republiku a CEE k tomu říká: “Získáním LEED EBOM Platinum pro svůj projekt Nile House, dává CA Immo svým nájemcům, obchodním partnerům, akcionářům a všem, kdo na realitním trhu působí, najevo své odhodlání ještě zlepšit udržitelnost svých projektů. Jsme velmi pyšní, že jsme správcem budovy Nile House. Tato certifikace je pro nás impulzem k další práci na naplňování našich cílů v oblasti udržitelného rozvoje. I nadále budeme nám svěřené projekty spravovat tak, abychom naplnili ty nejvyšší standardy, ať už jde o denní provoz či závazky ekologické šetrnosti jako je program recyklace a úspory energií a vody.”

Budova Nile House byla postavena v roce 2005 jako druhá v projektu River City Prague po budově Danube House. Nile House má sedm nadzemních podlaží a dvě patra podzemních garáží a servisního zázemí. Svým nájemníkům nabízí 17.650 m2 kancelářských ploch a dalších 1.700 m2 s kavárnou, restaurací a maloobchodními prostory. Mezi klíčové nájemce patří společnosti Deloitte, Procter&Gamble, Ford Motor Company, British American Tobacco či eBay.

Budova vyniká výjimečným architektonickým řešením a designem. Mezi nejvýraznější prvky patří zeleno-šedé venkovní obložení z přírodního granitu a prostorné hi-tech skleněné atrium, které je plné přirozeného světla. Zdvojené sklo atria má výborné termoregulační vlastnosti a odbourává případný venkovní hluk. Atmosféru v atriu dotváří živé rostliny včetně několik vzrostlých stromů. Důraz na udržitelnost a zelené technologie se odrazil i na výběru použitých materiálů a v provozních systémech budovy.