Budova Twin City B, kterou si téměř celou pronajala švýcarská pojišťovací společnost Swiss Re, je jedním ze tří objektů první fáze projektu Twin City. Nachází se na území ohraničeném ulicemi Mlynské Nivy, Košická, Chalupkova, Tovární a Karadžičova, v těsné blízkosti užšího centra hlavního města s vynikající dopravní dostupností. V průběhu tohoto a příštího roku by měla úvodní fáze projektu Twin City přinést na trh téměř 65 tisíc metrů čtverečních nejmodernějších kancelářských ploch a prostor určených pro obchodní jednotky a služby.

 

„Ceníme si partnerství s Československou obchodní bankou na tomto projektu, který bude po svém dokončení jednou z nejvýznamnějších moderních administrativních staveb v Bratislavě. Účast renomované banky na financování Twin City potvrzuje kvalitu a potenciál projektu i prestiž celé skupiny HB Reavis,“ řekl člen představenstva a finanční ředitel skupiny HB Reavis Marián Herman.

 

„Tímto financováním kvalitního kancelářského projektu upevňuje a rozšiřuje ČSOB Slovensko spolupráci s HB Reavis. Toto financování nové výstavby navazuje na naši vzájemnou předcházející spolupráci i v jiných oblastech a segmentech financování jako je například emise korporátních dluhopisů, leasing anebo refinancování již postavených nemovitostí. Silný sponzor a výborné parametry projektu jsou pro ČSOB optimální kombinací při rozhodování o poskytnutí a podmínkách úvěru,“ uvedl vrchní ředitel firemního bankovnictví a člen představenstva ČSOB Ľuboš Ondrejko.

 

Budovy komplexu Twin City aspirují na ve slovenských podmínkách ojedinělý britský prestižní certifikát udržitelnosti BREEAM Excellent. V praxi to znamená, že musí splňovat vysoké nároky při nakládání s odpadem, šetření energiemi a vodou, nebo v osvětlení kanceláří. Samozřejmostí je množství vnitřní i venkovní zeleně a celkový komfort pro zaměstnance. Splnění náročných podmínek normy zároveň znamená objektivní a mezinárodně respektované potvrzení špičkové úrovně stavby. 

 

Development celého projektu Twin City je rozfázovaný do dvanácti částí, které bude HB Reavis stavět postupně. Výsledkem by měla být moderní obchodní čtvrť ve stylu „worklife balance“, tedy se zelenými plochami s lavičkami určenými pro odpočinek například o pracovních pauzách a taktéž s dostatkem stání pro jízdní kola v podzemí včetně šaten a sprch pro zaměstnance.