Mezi nejvýznamnější transakce CA Immo patří nedávné prodloužení pronájmu skupiny Wüstenrot v budově Kavčí Hory Office Park (KHOP).  Ta prodloužila pronájem 6 700 m2 o sedm let a v budově Kavčí Hory Office Park tak bude sídlit až do roku 2022. Také karlínský projekt River City Prague, který se skládá ze tří budov – Danube House, Nile House a Amazon Court, se téměř zaplnil. „Jsme velmi rádi, že se našim nájemcům daří a při své expanzi volí naše budovy, které se vyznačují jak nízkými provozními náklady, tak i vysokým uživatelským komfortem pro zaměstnance,“ říká Alois Vyleta, ředitel CA Immo v České republice, a dodává, „noví nájemci i ti stávající jsou důkazem toho, že naše budovy dokážou oslovit široké spektrum společností.“ Budova Amazon Court získala jako první kancelářská budova v České republice „zelený“ certifikát DGNB Gold, budovy Danube House, Nile House i KHOP prochází certifikačním procesem k získání osvědčení LEED.

Společnost CA Immo pokračuje ve své strategii a specializaci na pronájem, development a správu kancelářských nemovitostí. V poslední době tak ve střední Evropě prodala několik budov ze segmentů logistických nemovitostí, hotelů a rezidenčních nemovitostí, které netvoří její hlavní předmět podnikání.

„Téměř plná obsazenost našich budov v České republice a specializace na kancelářské nemovitosti nám dává prostor k akvizicím tak, abychom náš úspěšný model přenesli i na další prémiové projekty,“ uzavírá Alois Vyleta.

Společnost CA Immo se specializuje na kancelářské nemovitosti v hlavních městech střední Evropy. Je kótovaná na vídeňské burze cenných papírů v rámci indexu ATX a pokrývá všechny činnosti v rámci komerčních realit včetně pronájmu a developmentu komerčních nemovitostí s využitím svých expertních znalostí. CA Immo byla založena v roce 1987 a v současné době řídí aktiva ve výši přibližně 3,6 miliard eur v Německu, Rakousku a ve východní Evropě.

zdroj: http://www.crestcom.cz