Budova byla postavena v listopadu 2014 pro společnost DB Schenker, poskytovatele integrovaných logistických služeb, který je zároveň dlouhodobým globálním zákazníkem Prologis. Společnost si pronajímá také 20.000 metrů čtverečních přilehlých prostor. V rámci těchto prostor se nachází nové sídlo DB Schenker včetně moderních kancelářských prostor, které byly také postaveny v souladu s udržitelnými a ergonomickými standardy. Kancelářské prostory mají rozlohu 2500 metrů čtverečních a pracuje zde více než 200 zaměstnanců.

„Jako lídr v péči o životní prostředí ve svém oboru, si uvědomujeme, jak je důležité stavět špičkové energeticky úsporné budovy, které snižují provozní náklady a zvyšují ziskovost zákazníků. Jsme velmi hrdí na to, že jsme první společností v Maďarsku, jež získala akreditaci „Good“ podle nových standardů BREEAM, zejména když se jedná o průmyslovou cross-dockovou budovu,“ řekl László Kemenes, viceprezident a ředitel Prologis pro Maďarsko a Rumunsko, „i když jsou „zelené“ budovy a koncepty v Maďarsku stále oblíbenější, jen několik developerů je schopno postavit moderní budovy odpovídající nejpřísnějším mezinárodním standardům udržitelnosti, jako je BREEAM. Prologis je hrdý na to, že je v této oblasti průkopníkem.“

„Jsme obzvláště rádi, že jsme obdrželi mimořádně vysoké hodnocení BREEAM, co se týče energie a znečištění,“ dodal Balázs Bellák, vedoucí projektového řízení, Prologis CEE, „pokročilé mechanické a elektrické systémy budovy v kombinaci s ergonomickými architektonickými prvky poskytují zákazníkovi pohodlné a efektivní pracovní prostředí, a zároveň snižují provozní náklady s minimálním dopadem na životní prostředí.“

Prologis Park Budapest-Sziget je moderní distribuční centrum o celkové rozloze více než 128 000 metrů čtverečních a potenciálem pro výstavbu dalších 36 000 metrů čtverečních. Park se nachází v průmyslové zóně Szigetszentmiklós a prostřednictvím budapešťského silničního okruhu M0 nabízí přímé spojení s národní a mezinárodní silniční sítí.

Prologis je s portfoliem více než 612 000 metrů čtverečních vedoucím poskytovatelem průmyslových nemovitostí v Maďarsku (k 31. březnu 2015).